Hoe heeft deze rechter haar (rechten)diploma ooit behaald? – Maria Louise en Jeroen Pols – Café Weltschmerz

hoe-heeft-deze-rechter-haar-(rechten)diploma-ooit-behaald?-–-maria-louise-en-jeroen-pols-–-cafe-weltschmerz

28-12-21 07:01:00,

Iedere dinsdag nemen mr. Jeroen Pols en mw. mr. Maria-Louise Genet samen de relevante juridische ontwikkelingen van de week door.

In de eerste 10 delen van deze reeks bij Weltschmerz is het Dossier (On)Gezondheidsraad besproken, waaronder de sommatiebrief, de dagvaarding in de bodemprocedure, de dagvaarding in de kort geding procedure, de zitting op 8 november 2021, de rol van het CBG, Kamerdebatten, wetgeving en andere bijbehorende zaken. Op 29 november jl. is uitspraak gedaan in deze zaak.

In deel 11 is uitgebreid ingegaan op het nieuwe wetsvoorstel rondom de mogelijke invoering van 2G en de uitbreiding van de coronatoegangsbewijzen naar niet-essentiële winkels en dienstverlening (CTB’s / QR-code / QR-app).

In deel 12 werd er ingegaan op het demonstratierecht. Daarbij werd ingegaan op het rapport van de Venice Commission en de folder van burgemeester Halsema (2018).

Op 29 november jl. is uitspraak gedaan in de zaak tegen (de volgende 3 partijen) de Staat, de individuele leden van de Gezondheidsraad en het CBG. In deel 13 is het vonnis ontleed en punt voor punt besproken.

In deel 14 is ingegaan op het getuigenverhoor dat 3 weken geleden heeft plaatsgevonden bij de Rechtbank Zeeland-West Brabant waarbij de directeur Taskforce (per ongeluk?) onder ede heeft toegegeven dat hij een presentatie heeft gegeven over de ontmanteling van Fort Oranje in een bijeenkomst waar niet alleen allerlei overheidsinstanties betrokken waren, maar óók een aantal rechters. Dit is absoluut in strijd met artikel 12 van de Wet op de Rechterlijke Organisatie en dus in strijd met de Trias Politica.

Vandaag (in deel 15) wordt de Hoger Beroep Dagvaarding (spoedappèl) inzake de Gezondheidsraad besproken. Deze dagvaarding is gisteren betekend en staat voor 4 januari op de rol (roldatum). In deze aflevering wordt puntsgewijs uitgelegd wat er allemaal mankeert aan het vonnis van 29 november 2021 en worden de 7 grieven uitgebreid toegelicht.

Bronnen:

~ Proefschrift ‘Rechters in oorlogstijd’:https://www.rechtspraak.nl/Themas/rechtspraak-oorlog-vrijheid

~ Rechter: 2G voor winkels Nedersaksen ontoelaatbaar – Duitsland Instituut:https://duitslandinstituut.nl/artikel/47512/rechter-2g-voor-winkels-nedersaksen-ontoelaatbaar?fbclid=IwAR3NK7YoRDI7JEuIeid97VxEQAMUH4o-B6zn1hB1RABD62oMVVxm9jZO7sQ

~ Uitzending bij de Blauwe Tijger Studio d.d. 7 februari 2021 met de titel “Overheid ondermijnt de rechtstaat al jaren zélf” (uitgebreide talkshow over het RIEC zelf) met Tom Zwitser, Jeroen Pols en Jan Engel:https://deblauwetijger.com/podcast/overheid-ondermijnt-de-rechtstaat-al-jaren-zelf-uitgebreide-talkshow-over-het-riec/

~ Uitzending bij de Blauwe Tijger Studio d.d.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: