Horror: Nieuw-Zeeland betaalt $1000 aan dokters voor euthanasie van COVID-19 patiënten

horror:-nieuw-zeeland-betaalt-$1000-aan-dokters-voor-euthanasie-van-covid-19-patienten

28-12-21 06:05:00,

Het Nieuw-Zeelandse ministerie van Volksgezondheid (MOH) heeft bevestigd dat COVID-19 patiënten in aanmerking kunnen komen voor geassisteerde zelfmoord.

“In sommige omstandigheden kan een persoon met COVID-19 in aanmerking komen voor begeleid sterven,” zegt het NZ ministerie van volksgezondheid.

Bovendien zal de regering ongeveer $1087 betalen aan artsen voor elke patiënt op wie zij euthanasie uitvoeren, volgens Stuff, de populairste krant van het eiland, bericht Newswars.com.

Een anti-euthanasie groep genaamd DefendNZ stuurde vorige maand een Official Information Act verzoek aan de Nieuw-Zeelandse regering om opheldering te verschaffen over een nieuw euthanasiewetsvoorstel genaamd de End of Life Choice Act (EOLCA), met name als het gaat om “ernstig gehospitaliseerde” Covid-patiënten.

“Zou een patiënt die ernstig is gehospitaliseerd met Covid-19 in aanmerking kunnen komen voor geassisteerde zelfdoding of euthanasie onder de wet indien een gezondheidswerker zijn prognose als minder dan 6 maanden beschouwt?” vroeg de groep.

Het ministerie van Volksgezondheid antwoordde op 7 december: “In sommige omstandigheden kan een persoon met COVID-19 in aanmerking komen voor hulp bij sterven.

Van het MOH (nadruk toegevoegd):

Er zijn duidelijke criteria om in aanmerking te komen voor stervensbegeleiding. Deze omvatten dat iemand een terminale ziekte moet hebben die waarschijnlijk binnen zes maanden een einde aan zijn leven zal maken.

Een terminale ziekte is meestal een langdurige ziekte waarbij behandeling niet effectief is. Volgens de EOLC-wet wordt door de behandelend arts (AMP) en de onafhankelijke arts bepaald of iemand in aanmerking komt.

Of iemand in aanmerking komt, wordt per geval bepaald; daarom kan het ministerie geen definitieve uitspraken doen over wie in aanmerking komt. In sommige omstandigheden kan een persoon met COVID-19 in aanmerking komen voor stervensbegeleiding.

Dankzij het nieuwe wetsvoorstel stimuleert de NZ-regering artsen met 1000 dollar betalingen voor elke patiënt die euthanasie ondergaat.

“Artsen ontvangen een overheidsvergoeding van 1000 dollar plus onkosten voor elke euthanasiedood die zij uitvoeren,” meldt de Catholic Herald, eraan toevoegend dat “slechts 96 van de 16.000 artsen in het land hebben aangeboden om mee te werken, echter, alle 32 verpleeghuizen in het land, op één na, hebben aangegeven dat zij geen euthanasie zullen toestaan.”

Barones Finlay of Llandaff,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: