Poetin zinspeelt op militaire opties in Oekraïne

poetin-zinspeelt-op-militaire-opties-in-oekraine

28-12-21 03: 25: 00,

Poetin heeft, voor de eerste keer, expliciet gewaarschuwd dat als de VS en de NAVO weigeren de veiligheidsgaranties te bieden waar Moskou om heeft gevraagd, zijn toekomstige handelwijze uitsluitend zal worden geleid door “de voorstellen die onze militaire deskundigen mij zullen doen.” Het is duidelijk dat er geen speelruimte meer is.

Dit is allesbehalve het cliché van het Witte Huis dat “alle opties op tafel liggen” toen Washington ingreep in Venezuela of Syrië. Poetin impliceert dat, aangezien het hier gaat om kernvraagstukken van Ruslands nationale defensie, militaire overwegingen de boventoon zullen voeren.

Dat wil zeggen dat Rusland de oostwaartse uitbreiding van de NAVO en de Amerikaanse inzet in Oekraïne en elders in Oost-Europa of de oprichting van anti-Russische staten langs zijn grenzen niet kan accepteren. En Rusland verwacht “dat de diplomatieke besprekingen over de documenten tot een juridisch bindend resultaat zullen leiden.”

Het zal geen verbazing wekken dat Poetin ook zei dat Rusland zal streven naar een positief resultaat in de besprekingen over veiligheidsgaranties.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: