VS stuurt mogelijk dodelijke humanitaire hulp naar Afghanistan

vs-stuurt-mogelijk-dodelijke-humanitaire-hulp-naar-afghanistan

28-12-21 08: 15: 00,

Hoewel het officiële dodental als gevolg van COVID-19 momenteel meer dan 5,4 miljoen bedraagt, wordt door individuele deskundigen geschat dat de werkelijke dodelijke statistieken kunnen oplopen tot 15,2 miljoen. Helaas zijn veel landen in de wereld bijzonder kwetsbaar gebleken voor de negatieve gevolgen van de coronavirus pandemie, met name de armste landen en staten die door gewapende conflicten zijn getroffen. En een van deze landen is Afghanistan. Na de terugtrekking van de Amerikaanse troepen en de machtsovername in het land door de radicale Taliban-beweging (de organisatie is verboden in de Russische Federatie) werden bijna alle medische instellingen die patiënten met COVID-19 bijstonden, gesloten en kregen de gezondheidswerkers geen loon meer uitbetaald.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat in alle landen niet alleen meer aandacht wordt besteed aan de humanitaire situatie in Afghanistan, maar ook aan de doeltreffendheid van de wereldwijd geproduceerde vaccins tegen de pandemie van het coronavirus.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: