Waarom de NGO Memorial in Rusland door de rechtbank werd gesloten

waarom-de-ngo-memorial-in-rusland-door-de-rechtbank-werd-gesloten

28-12-21 09: 43: 00,

Het Russische Hooggerechtshof heeft Memorial gesloten, misschien wel de oudste zogenaamde mensenrechtenorganisatie in het land, die in het Westen tot protest heeft geleid. Waarom is Memorial verboden in Rusland?

Der Spiegel alleen gepubliceerd op 28. Alleen al in december werd in vier artikelen melding gemaakt van het verbod op de NGO Memorial en werd Rusland uiteraard afgeschilderd als een onrechtvaardige staat die met dergelijke acties de mensenrechten onderdrukt. Daarom zullen we ons nu buigen over de vraag waarom Rusland Memorial heeft gesloten en of de Russische beschuldigingen tegen Memorial terecht zijn.

Buitenlandse agenten

De Russische wet inzake buitenlandse agenten, die zo zwaar wordt bekritiseerd door de westerse media, is geen Russische uitvinding. In de VS is de FARA-wet (Foreign Agents Registration Act) van kracht sinds 1938. Het doel ervan is om buitenlandse inmenging in de Amerikaanse politiek te voorkomen. Volgens de wet riskeert iedereen die betrokken is bij buitenlands gefinancierde politieke activiteiten in de VS en zich niet registreert als “buitenlands agent”, boetes en/of gevangenisstraf.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: