Wat dacht je ervan de zuidelijke Kaukasus met rust te laten?

wat-dacht-je-ervan-de-zuidelijke-kaukasus-met-rust-te-laten?

28-12-21 08: 20: 00,

Waarom bemoeit de Verenigde Staten zich altijd met de achtertuinen van andere grootmachten? Is er dan niemand op de denktankrij van Washington die zich afvraagt of de VS de wereld niet aan het destabiliseren is? Een e-mail die ik vanmorgen kreeg van Foreign Policy Magazine zette me aan het denken.

3: 01 AM Athene, Griekse tijd. Gmail meldde me dat ik een mail heb van Andrew Sollinger, de uitgever van het magazine. Het gaat over een komende Virtuele Dialoog met de toepasselijke titel: “Grote Machtsspelletjes in de Zuidelijke Kaukasus.” De mail luidt, gedeeltelijk:

“De zuidelijke Kaukasus is een kritiek slagveld voor grootmachten in Eurazië – en een slagveld waar de Verenigde Staten terrein aan het verliezen zijn. Rusland, China, en (in toenemende mate) Turkije hebben strategische belangen in de regio.”

De aankondiging gaat verder, maar stelt in wezen de vraag wat de strategie van de Verenigde Staten en Europa in Georgië moet zijn.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: