Amerikaanse ziekenhuizen smeken ontslagen ongevaccineerde verpleegkundigen om terug te komen en weer aan het werk te gaan te midden van personeelstekorten

amerikaanse-ziekenhuizen-smeken-ontslagen-ongevaccineerde-verpleegkundigen-om-terug-te-komen-en-weer-aan-het-werk-te-gaan-te-midden-van-personeelstekorten

29-12-21 07:16:00, © T-Rex / Freepik Werknemers in de gezondheidszorg die zijn ontslagen omdat ze weigerden zich te laten vaccineren, worden massaal gevraagd terug te keren nu ziekenhuizen worden overspoeld door personeelstekorten.

In een video die viraal gaat op sociale media, vertelt een verpleegster een “waargebeurd verhaal” over haar ziekenhuis dat haar vraagt om terug te komen, schrijft Adan Salazar.

“Op 15 november werd ik vanwege de mandaten ontslagen uit mijn baan als verpleegkundige. Dit weekend, op 18 december, kreeg ik een bericht van personeelszaken met de vraag of ik dit weekend de hele kerst en tot en met het nieuwe jaar kon werken. Ze hebben een wanhopig tekort,” vertelt de verpleegster.

In een andere virale social media post, documenteerde een vrouw een ziekenhuis in Oregon dat ongevaccineerd personeel ontsloeg, om vervolgens ongevaccineerde “reizende verpleegkundigen” aan te nemen.

Mijn vriendin is een verpleegster in Oregon. Het lokale ziekenhuis heeft meer dan 140 verpleegsters ontslagen vanwege de vaccinatiemandaten. Dus nu huren ze een stel reizende verpleegsters om de posities in te vullen, en raad eens… Reizigers hoeven niet gevaccineerd te worden. 🤡🤡

— Banned Blonde 💁🏼‍♀️ (@miss_jordon) December 28, 2021

De oproepen om hulp komen nu de CDC maandag zijn quarantainerichtlijnen heeft herzien, waarbij de aanbevolen isolatietijd voor Covid-19 infecties is teruggebracht van 10 naar 5 dagen.

Hetzelfde gebeurt over de hele wereld, met meer ziekenhuizen die zich realiseren dat vaccinatiemandaten een schot in de voet waren nu het aantal Omicron-ziekenhuisopnames stijgt.

In een viraal bericht op Facebook wordt beschreven hoe een andere ziekenhuismedewerker die was ontslagen omdat hij niet was gevaccineerd, nu werd gesmeekt om terug te keren naar de frontlinie.

“Ik heb vandaag een verrassende e-mail ontvangen”, beschrijft de post en voegt eraan toe: “Ons gedwongen en beschaamde mogen op 10 januari weer aan het werk!!!”

“Hoewel er een deel van mij is dat graag terug zou willen keren [IK HOU VAN MIJN WERK en de mensen/patiënten/bewoners waarmee ik ZO VEEL mee heb gewerkt], zou het hetzelfde zijn als terugkeren naar een gewelddadige relatie”, geeft de geminachte gezondheidswerker aan.

Eerder deze maand maakten ziekenhuizen in Quebec, Canada, ook een grote ommezwaai toen ze gedwongen werden de Covid-regels voor ziekenhuispersoneel te versoepelen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: