De Pfizer Papers: eerste elf vaccinatieweken 1.223 meldingen van overlijden – Artsen Covid Collectief

de-pfizer-papers:-eerste-elf-vaccinatieweken-1.223-meldingen-van-overlijden-–-artsen-covid-collectief

29-12-21 07:14:00,

De rechter moest er aan te pas komen om de Food and Drug Administration (FDA), vergelijkbaar met het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA), te dwingen de veiligheidsonderzoeken van Pfizer vrij te geven. Afgelopen november werd de eerste serie documenten openbaar toegankelijk. De belangrijkste vraag: waarom waren 1.223 meldingen van overlijden in de eerste elf weken vaccineren niet voldoende reden om de vaccinatiecampagne direct stil te leggen? In dat korte tijdsbestek kwamen bovendien meer dan vierhonderd verschillende, ernstige bijwerkingen naar voren. Zijn deze wel gemeld aan de overheden? En waarom staan deze bijwerkingen niet in de patiëntenfolder?

De Amerikaanse nonprofit-organisatie PHMPT (Public Health and Medical Professionals for Transparency), bestaande uit wetenschappers, medici en journalisten, heeft als speerpunt om informatie boven tafel te krijgen over de COVID-19 vaccins, zodat onafhankelijk onderzoek kan plaatsvinden. PHMPT had met name interesse in het onderzoek verricht door Pfizer zelf.
De beheerder van deze onderzoeksrapporten, de Food and Drug Administration (FDA, het Amerikaanse RIVM), wilde deze echter niet vrijgeven. Wat zich ontvouwde was de bijzondere situatie waarbij de FDA, die als doel heeft om te waken over de volksgezondheid, met hand en tand de bedrijfsgeheimen van farmaceutische reus Pfizer bewaakte. Om dit te kunnen begrijpen is het goed om te weten dat de FDA voor 46% wordt gefinancierd uit zogenaamde user fees van bedrijven die een licentie voor hun medicijn of product aanvragen. De beoordelaar van het product wordt betaald door de fabrikant van het product,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: