Drievoudig gevaccineerde 40-49-jarigen hebben 10,3x meer kans om Omicron op te lopen dan ongevaccineerden, volgens officiële Britse data

drievoudig-gevaccineerde-40-49-jarigen-hebben-10,3x-meer-kans-om-omicron-op-te-lopen-dan-ongevaccineerden,-volgens-officiele-britse-data

29-12-21 11:28:00,

Officiële gegevens gepubliceerd door het Office for National Statistics (ONS) en het UK Health Security Agency (UKHSA) bevestigen dat drievoudig gevaccineerde 40-49-jarigen 10,3 keer meer kans hebben om Omicron op te lopen in vergelijking met hun ongevaccineerde tegenhangers, en suggereren dat alle volledig gevaccineerden binnen de komende weken 100% afbraak van het immuunsysteem zullen hebben bereikt, in wat een nieuwe vorm van door vaccinatie veroorzaakt Acquired Immunodeficiency Syndrome lijkt te zijn, schrijft Dailyexpose.uk.

De ONS heeft een rapport opgesteld over de eerste 14 dagen van de Omicron-infectie van 29 november tot 12 december. Het rapport geeft voor elke vaccinatiestatus de geschatte kans dat een Covid-positieve persoon de Omicron-variant heeft.

“Deze statistieken hebben betrekking op infecties die zich voordoen in particuliere huishoudens. Deze cijfers zijn exclusief infecties die zijn gemeld in ziekenhuizen, verzorgingshuizen en/of andere gemeenschappelijke inrichtingen.”

Hier is tabel 1b uit het OMS-verslag: Coronavirus (COVID-19) Infection Survey, UK: Characteristics related to having an Omicron compatible result in those who test positive for COVID-19 (84.8 kB xlsx)

Tabel 1b
Gemodelleerde waarschijnlijkheid van een positieve Omicron-waarschijnlijke uitslag bij mensen die positief testen op COVID-19, per gescreend demografisch kenmerk, VK: 29 november 2021 tot 12 december 2021

Deze cijfers betekenen dat als je Covid hebt en je hebt 3 doses van het vaccin gehad, je 4,45x meer kans hebt om Omicron te hebben dan als je een ongevaccineerd Covid-geval bent.

Om de kans te vinden dat u Omicron krijgt, moeten we dus voor elke categorie vaccinatiestatus de bovenstaande cijfers (voor de kans dat uw een Covid Omicron bent) vermenigvuldigen met de kans dat u überhaupt een Covid-geval krijgt.

Die kansen worden elke week gepubliceerd door de UKHSA. Hier zijn de laatste cijfers van het Vaccine Surveillance Report voor week 51.

Gemelde gevallen per specimen datum tussen week 47 & 50 2021 – https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1043608/Vaccine_surveillance_report_-_week_51.pdf

Dus nu vermenigvuldigen we gewoon het aantal Covid-gevallen met de kans dat een Covid-geval Omicron is en krijgen we de kans om een Omicron Covid-geval te zijn per vaccinatiestatus voor alle leeftijdsgroepen…

Covid/Omicron aantal gevallen bij dubbel en drievoudig gevaccineerden vergeleken met ongevaccineerden

Dus als u tussen de 40 en 49 jaar oud bent,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: