Getuigenis van een historicus

getuigenis-van-een-historicus

29-12-21 07:00:00,

Naar aanleiding van het kort geding op 15 december jl. van het Cidi tegen Thierry Baudet, leider van het Forum van Democratie, heeft een aantal overlevenden en nabestaanden van de Holocaust Baudet als steunbetuiging een getuigenis toegestuurd.

Vanaf 1e kerstdag tot en met oudejaarsdag plaatsen wij dagelijks één of meerdere van deze getuigenissen.

Van Amira Segal, historicus

Omdat dit een politieke situatie is, wil ik graag duidelijk maken dat ik niet dezelfde politieke opvattingen deel als uw cliënt. Dit is een belangrijk punt voor mij, en omdat dit ongewone tijden zijn die we nu meemaken zal ik deze persoon steunen met betrekking tot de huidige gebeurtenissen en in de huidige situatie alleen.

En, hoe eng het ook mag klinken, alleen de rechtervleugel in de politieke arena brengt veel feiten voor het parlement, die door vele anderen worden genegeerd.

Hier is mijn getuigenis:

Mijn naam is Amira Segal, geboren in Israël, een nazaat van 81 familieleden die zijn vermoord in de Holocaust.

Er zijn geen woorden om de verschrikkingen te beschrijven die deze mensen en hun families hebben doorgemaakt.

We leven in turbulente tijden en er zijn veel gelijkenissen. Het is niet gemakkelijk feiten te erkennen die bijna identiek zijn aan wat er in de jaren ’30 is gebeurd. En natuurlijk zal het voor de overlevenden niet gemakkelijk zijn om een vergelijking te horen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: