VAE omarmt Peking door schrappen F-35 deal met VS

vae-omarmt-peking-door-schrappen-f-35-deal-met-vs

29-12-21 08: 50: 00,

De VAE, die de F-35-deal met Washington schrappen, heeft de positie en de invloed van de VS in het Midden-Oosten een flinke klap toegebracht. Dit besluit volgt op enkele hardnekkige pogingen van de VS om de VAE ervan te weerhouden de Chinese 5G-expertise over te nemen. De VS heeft er lang alles aan gedaan om Abu Dhabi te dwingen zijn betrekkingen met China op te offeren, maar de VAE hebben besloten Washington de rug toe te keren, waardoor het in een lastig parket is beland. De eerste grote klap voor de tactiek van de VS om zijn militair-industrieel complex te gebruiken om zijn doelstellingen inzake buitenlands beleid te bereiken, kwam bijna een maand geleden toen Abu Dhabi voor het eerst een deal sloot met Frankrijk voor de aankoop 80 van ultramoderne Rafael gevechtsvliegtuigen. Volgens de voormalige Britse ambassadeur in Syrië, Peter Ford, hebben de VAE geldige redenen om zich terug te trekken uit de deal vanwege de “arrogante” eisen van de VS.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: