De Libische verkiezingen werden verstoord door de interventie van de VS en het VK

de-libische-verkiezingen-werden-verstoord-door-de-interventie-van-de-vs-en-het-vk

30-12-21 07: 56: 00,

Op 24 december 2021 zou Libië een volksstemming houden voor de eerste president van het land, maar deze heeft nooit plaatsgevonden: De verkiezingscommissie slaagde er niet in de definitieve kandidatenlijst tijdig bekend te maken en op december 21 gaf het hoofd van de commissie, Imad al-Saih, opdracht de stembureaus te sluiten. De stemming werd op het laatste ogenblik voor onbepaalde tijd uitgesteld omdat er geen oplossing werd gevonden voor de bittere meningsverschillen in het land en in het Westen over de vraag welke kandidaat zich verkiesbaar mocht stellen.

Volgens voorlopige prognoses zouden de voornaamste kandidaten voor de overwinning Khalifa Haftar zijn, opperbevelhebber van het Libische Nationale Leger en zeer geliefd bij het publiek, en Seif al-Islam Kadhafi, zoon van de voormalige volksleider, wiens voordracht in internationale (vooral Westerse) kringen grote beroering heeft gewekt. Volgens sociologische enquêtes werd verwacht dat deze twee kandidaten de tweede ronde van de presidentsverkiezingen zouden halen,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: