Israël overweegt over te stappen op Zweeds model en op kudde-immuniteit in te zetten

israel-overweegt-over-te-stappen-op-zweeds-model-en-op-kudde-immuniteit-in-te-zetten

30-12-21 02:32:00,

Langzaam vindt er een herbezinning plaats in Israël. Ze geloven blijkbaar niet meer dat ze Omicron kunnen stoppen, zelfs niet met nog meer ineffectieve booster-prikken. Israël heeft geen idee hoe het de Omicron-golf, die al dominant is geworden, kan stoppen. Sommige gezondheidsdeskundigen geloven dat het “wonderwapen” deze keer een wijdverbreide infectie zal zijn, schrijft Peter F. Mayer.

De onmiddellijke uitvoering van de vierde prik, waartoe premier Naftali Bennett heeft opgeroepen, is door de secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid tegengehouden. Momenteel wordt het alleen getest in een klinische proef. De Israëlische media speculeren over wat er nu gaat gebeuren.

De Jerusalem Post citeert Prof. Cyrille Cohen, hoofd van het immunologisch labo aan de Bar-Ilan Universiteit:

“De vijfde golf zou kunnen eindigen wanneer een groot aantal mensen geïnfecteerd zal zijn. Alleen door natuurlijke blootstelling, wanneer beschermd met vaccins, zie ik dit virus endemisch worden.”

De eerste en tweede golf eindigden met de afsluiting van Israël, die een einde maakte aan de verspreiding van het virus, maar ernstige schade toebracht aan de economie van het land en de geestelijke en spirituele gezondheid van de bevolking, zoals zelfs de Israëlische mainstream media nu toegeven. Aangenomen wordt dat de derde en vierde golf met de vaccinaties zijn gestopt, hoewel deze eindigden op tijdstippen waarop de seizoensgebonden golven van infecties van de luchtwegen toch al vanzelf afnamen.

In ieder geval lijkt er geen patentrecept te bestaan om Israël van Omicron te redden.

“Aangezien Omicron zo besmettelijk is, zijn onze pogingen om de verspreiding ervan te stoppen waarschijnlijk vrij zinloos,” zei Prof. Hagai Levine, voorzitter van de Israëlische Vereniging van Volksgezondheidsartsen. “We zullen niet in staat zijn om deze golf te stoppen.”

“Wat we kunnen en moeten doen is de meest kwetsbare mensen zo veel mogelijk beschermen.”

Dit is precies wat serieuze wetenschappers al twee jaar voorstellen, zoals de Great Barrington Declaration.

De Times of Israel haalt het zogenaamde Zweedse model aan, dat de Israëlische gezondheidsautoriteiten nu naar verluidt overwegen. Met vaccins en Omicron zou het veel minder riskant kunnen zijn, maar gegevens daarover ontbreken nog, zegt een vooraanstaand epidemioloog.

De Israëlische gezondheidsautoriteiten overwegen naar verluidt de kudde-immuniteit door middel van massale infecties met coronavirussen na te zullen streven.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: