Beieren: 2G-regel niet verplicht voor veel bedrijven

beieren:-2g-regel-niet-verplicht-voor-veel-bedrijven

30-12-21 11: 30: 00,

Volgens een uitspraak van de Beierse administratieve rechtbank vallen kledingwinkels niet onder de 2G-regel.

Gepubliceerd op 31. December 2021 door AS.

Sinds begin december is 2G van toepassing op detailhandelszaken in de deelstaat Beieren. Winkels voor de “dekking van dagelijkse behoeften” zijn hiervan vrijgesteld. Deze benaming omvat ruime definities. Zo werden kledingwinkels vroeger niet opgenomen, maar wel winkels die gewoonlijk occasioneel worden bezocht, zoals opticiens, of winkels die niet in basisbehoeften voorzien, zoals boekhandels, bloemisten of tuinmarkten.

Nu heeft het Beierse Verwaltungsgerichtshof het dringende verzoek van een kledingwinkel tegen de 2G-regel niet-ontvankelijk verklaard, omdat kledingwinkels niet onder de 2G-toegangsbeperking vallen als winkels voor de “dekking van dagelijkse behoeften”, wat betekent dat de 2G-regel niet van toepassing is op kledingwinkels.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: