Intelligent verzet

intelligent-verzet

Om het jaar met een positievere noot te laten eindigen,
heb ik een artikel van Milosz Matuschek((
Milosz Matuschek is jurist en journalist. Hij heeft verschillende boeken gepubliceerd en was tot voor kort geruime tijd columnist voor de NZZ. Hij schrijft de veelgelezen blog “Freischwebende Intelligenz” en is samen met Youtuber en filosoof Gunnar Kaiser de initiatiefnemer van het “Appell für freie Debattenräume
Bij WakkerMens is eerder van  Milosz Matuschek verschenen: En als de “covid-idioten” nu toch gelijk blijken te hebben?)) in Rubikon vertaald.


De huidige nervositeit van de staatsmacht is een goed teken – wij moeten het moment benutten om analoge netwerken op te bouwen.
Het ziet er misschien niet naar uit op dit moment. Maar het verzet werkt. Overal in Duitsland schieten plaatselijke groepen als paddenstoelen uit de grond, die zich verzamelen voor kleine of grotere demonstraties: De golf van protest is begonnen ((https://multipolar-magazin.de/artikel/die-protestwelle-ist-da)). Tegelijkertijd proberen de staat en de media elke kritiek op de regering in de context van radicalisering en terrorisme te plaatsen. Maar op een bepaalde manier, is dit ook een goed teken: Wanneer de staat bang wordt voor onverschrokken burgers, maakt dat de baan vrij voor een meer democratische geest.
Verzet werkt
Natuurlijk zou men kunnen zeggen: Wat hebben de protesten, de demonstraties, de artikelen, de Telegramgroepen, de video’s enzovoort tot nu toe opgeleverd?  » Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: