Lufthansa moet vluchten annuleren omdat te veel piloten zich ziek hebben gemeld, Corona is het niet

lufthansa-moet-vluchten-annuleren-omdat-te-veel-piloten-zich-ziek-hebben-gemeld,-corona-is-het-niet

31-12-21 10:40:00, Foto ter illustratie © Needpix Door de heersende Corona-beperkingen, maar mogelijk ook al door de gevolgen van de vaccinatie, raakt de volgende bedrijfstak nu in een neerwaartse spiraal: Lufthansa moet talrijke vluchten annuleren omdat te veel piloten zich ziek hebben gemeld. Vooral de verbindingen over de Noord-Atlantische Oceaan naar de VS worden tijdens de kerstvakantie getroffen, zei een woordvoerder van Lufthansa, bericht Zuerst.de.

“We hebben met een zeer grote buffer gepland. Maar het is niet voldoende voor het extreem hoge ziektecijfer,” gaf de woordvoerder toe. Hij gaf geen verdere details over de achtergrond van de vele ziekmeldingen.

De omvang van de uitval van piloten overstijgt echter nu al de noodplannen van de Lufthansa. Een woordvoerder van het bedrijf had onlangs verklaard dat er altijd reserves op de achtergrond aanwezig waren. Maar blijkbaar niet genoeg: volgens een interne circulaire is Lufthansa nu wanhopig op zoek naar tijdelijke piloten: zij zijn “niet langer in staat om alle retourvluchten uit te voeren als gevolg van het toegenomen ziektecijfer”. De Crewdisposition werkt reeds aan scenario’s om het vluchtschema uit te dunnen,” aldus het bedrijf.

Volgens het rapport bemoeilijken naast de ziekmeldingen ook de quarantaineverplichtingen die de politiek na bepaalde vluchten oplegt, de personeelsplanning.

De piloten van Lufthansa die ziek zijn, zijn waarschijnlijk niet getroffen door Corona. Want, zoals het Federaal Bureau voor de Statistiek of het Robert Koch-Instituut melden, is Corona niet verantwoordelijk voor het thans vastgestelde aanzienlijke sterfteoverschot in vergelijking met de afgelopen jaren. Het valt echter niet uit te sluiten dat dit reeds neveneffecten en gevolgen zijn van de vaccinatiecampagne die al maanden aan de gang is. Ook bij Lufthansa is vaccinatie verplicht voor het personeel.

Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven. COVID-19 VACCIN DOSSIER

Proberen meer dan 100 dode Amerikaanse piloten ons een boodschap te sturen over de veiligheid van vaccins?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: