Slotakkoord in rancune

slotakkoord-in-rancune

31-12-21 03: 00: 00,

Brede meerderheid voor verplichte vaccinatie. Booster abonnement afgetrapt. De nieuwe federale regering is een corrupte, incompetente farce. Nog steeds lockdowns, maskers en paniek orkesten. Wolfgang Kubicki, een overloper van de georganiseerde overheidscriminaliteit. Cryptocurrencies een psychologische valstrik? Brede oppositie iconen misschien alleen kalmeringsmiddelen voor verzetsstrijders? Binnensteden worden leeggehaald en bevolkingsgroepen worden tegen elkaar opgezet. De NAVO provoceert Rusland aan de buitengrenzen van Europa, terwijl Amerika grotendeels onopgemerkt zijn nucleaire oorlogslogistiek voorbereidt.

Het Nieuwe Normaal is begonnen. Chaos heerst. En ons misschien naar nog donkerdere tijden leidt. In de anti-regeringskampen is er sprake van berusting en verontwaardiging. Soms apathie. Het lijkt hopeloos. Verzet is zinloos.

Toch is het tegendeel het geval.

Ook al veroorzaken de dreiging van verplichte vaccinatie en het mogelijke verlies van de eigen baan bij velen existentiële angsten en een gevoel van machteloosheid, het is toch het eerder genoemde fladderen van de vleugels van de vlinder dat een storm kan ontketenen.

Dit wordt onderstreept door het onderzoek naar “burgerlijke ongehoorzaamheid” van Erica Chenoweth, die door historische observatie van verzetsbewegingen heeft uitgezocht dat in het verleden meestal slechts 3,5 procent van de bevolking nodig was om totalitaire systemen met vreedzaam verzet aan het wankelen te brengen, zie ook The Guardian, 1.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: