De aanbidders van het vaccin: De opkomst van een nieuwe wereldwijde religie

de-aanbidders-van-het-vaccin:-de-opkomst-van-een-nieuwe-wereldwijde-religie

01-01-22 01:25:00,

Onlangs heb ik betoogd waarom ik denk dat voor velen de huidige COVID-19 vaccins gemakkelijk kunnen worden gelijkgesteld met een afgodisch hedendaags Gouden Kalf, aan wie de macht om te bevrijden, te leveren en te redden zou zijn gegeven, schrijft Giuliano Bordoni.

Hoewel afgoden, nieuwe en oude, ontelbaar zijn, zijn er niet al te veel van hen die erin geslaagd zijn om in zo’n korte tijd een heel, goed georganiseerd, wereldwijd religieus systeem rond zich te verzamelen.

Hoewel de zin hierboven in sommige opzichten een beetje grappig kan klinken, stel jezelf eens de volgende vraag: wat zijn enkele gemeenschappelijke componenten die je in de meeste religies ziet?

– Een godheid (of godheden) die op specifieke manieren voorziet in de behoeften van de aanbidders.

– Priesters/profeten/evangelisten/orakels die de verantwoordelijkheid dragen om de mensen te bekeren en hen mee te delen hoe ze verondersteld worden hun leven te leiden volgens de morele code en de leer van hun religieus systeem. Gewoonlijk zijn het betrouwbare vertegenwoordigers van die godsdienst.

– Rituelen (initiatie, zuivering, offers, graduatie, enz.) die de aanbidders toegang verlenen tot specifieke gebieden (fysiek en/of spiritueel) in het religieuze leven van de gemeenschap.

– Een reeks wereldbeelden, morele codes en leringen die zijn ontworpen om diepgaand te beïnvloeden hoe aanbidders hun leven leiden en omgaan met anderen in de directe en bredere samenleving.

Via social media

Een wereldbeeld is een denkproces en een manier om de wereld te begrijpen en er mee om te gaan, die een persoon zowel innerlijk als uiterlijk vormen. Ieder mens op deze planeet heeft, bewust of onbewust, een wereldbeeld dat vrijwel alles bepaalt als het gaat om de manier waarop die persoon de wereld om zich heen waarneemt en ermee omgaat.

Het spreekt vanzelf dat religie doordringt in bijna alles, zo niet alles, wat met het wereldbeeld van een aanbidder te maken heeft. Mensen die ernaar streven te leven volgens de leer en de morele codes van hun pas opgerichte of gevestigde religieuze organisatie, zullen hun leven voortdurend opnieuw beoordelen en de nodige aanpassingen aanbrengen om ervoor te zorgen dat hun dagelijks leven in overeenstemming is met de eisen die door de religieuze orde en haar godheid worden gesteld.

Via YT

Wij zien die realiteit op een meer dramatische wijze uitgebeeld wanneer iemand een drastische bekeringservaring doormaakt,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: