De Verenigde Staten als de voornaamste bron van terrorisme

de-verenigde-staten-als-de-voornaamste-bron-van-terrorisme

01-01-22 07: 41: 00,

In een vurige partijoverschrijdende strijd en op jacht naar een bom, werd de New York Times gedwongen honderden geheime Pentagon-gegevens te publiceren over onschuldige burgers die omkwamen door roekeloze luchtaanvallen van het Amerikaanse leger in Irak, Syrië en Afghanistan. Gebrekkige en gehandicapte Amerikaanse inlichtingendiensten is een begrip waar de rest van de wereld nu aan gewend raakt en op zinspeelt als ze het hebben over de inlichtingendiensten van de meest “democratische” maar ook de meest agressieve natie ter wereld.

De nooit eerder geziene documenten, verkregen door de krant, laten zien (anders dan de diep gebrekkige inlichtingendiensten), hoe de overhaaste en vaak onnauwkeurige gerichtheid door oorlogsvliegtuigen of drones in West-Azië plaatsvond tijdens de aanvallen en de moord op duizenden onschuldige burgers, waaronder veel kinderen. Meer dan 1,300 geheime rapporten zijn in handen van de krant (meer dan 5,400 pagina’s in totaal) en het tijdsbestek dateert van september 2014 tot januari 2018.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: