Hoe het groene energiebeleid en de Duitse nucleaire uitfasering in Rusland worden gerapporteerd

hoe-het-groene-energiebeleid-en-de-duitse-nucleaire-uitfasering-in-rusland-worden-gerapporteerd

02-01-22 02: 19: 00,

Op oudejaarsavond werden in Duitsland nog eens drie kerncentrales definitief gesloten, ondanks recordprijzen voor elektriciteit. Deze waanzin was een aparte reportage waard op het avondjournaal van de Russische televisie.

Dat ideologie in de Duitse politiek al lang belangrijker is dan alle feiten, is niet echt nieuw. Maar het is interessant om verder te kijken dan je eigen neus lang is en te luisteren naar hoe de media buiten Duitsland erover berichten. Om dit te illustreren, heb ik een bijdrage uit het avondnieuws van de Russische televisie van 1 januari vertaald.

Begin van vertaling:

“Groene revolutie”: Duitsland sluit de helft van zijn kerncentrales

De Europese Commissie wil kernenergie de status van “groene” energie geven, net als aardgas. Volgens de Financial Times, die zich beroept op een ontwerp-document, moet het Europese nucleaire investeringsprogramma met ten minste nog eens twee decennia worden verlengd. Het nieuws komt slechts 24 uur nadat Duitsland de helft van zijn zes kerncentrales heeft gesloten.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: