Geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog: Het Rode Leger’s Winter Tegenoffensief 80 jaar geleden

geschiedenis-van-de-tweede-wereldoorlog:-het-rode-leger’s-winter-tegenoffensief-80-jaar-geleden

03-01-22 04: 05: 00,

De tegenaanval van het Sovjetleger tegen de Wehrmacht, die acht decennia geleden begon op 5 december 1941, voornamelijk in de buitenwijken van Moskou, was een belangrijke gebeurtenis in de Tweede Wereldoorlog en een belangrijke gebeurtenis in de moderne geschiedenis. Het tegenoffensief van het Rode Leger duurde officieel van begin december 1941 tot 7 mei 1942.

De tegenaanval werd door de Russen de Wintercampagne van 1941-1942 genoemd, en het leverde het bewijs, zowel voor henzelf als voor de toekijkende wereld, dat de Wehrmacht niet onoverwinnelijk was. De mislukking van Operatie Barbarossa plaatste nog meer vraagtekens bij het feit of de Duitsers de oorlog überhaupt konden winnen.

Moskou, de grootste en belangrijkste stad van de Sovjet-Unie, werd gelukkig gered van de bezetting door de nazi’s. Het begin van de tegenaanval bracht opluchting en hoop voor veel mensen in Europa en daarbuiten, die wanhoopten bij de gedachte aan een door de nazi’s overheerste wereld.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: