Sino-Japanse betrekkingen in 2021

sino-japanse-betrekkingen-in-2021

03-01-22 03: 40: 00,

De ontwikkeling van de situatie in het gebied van de Indo-Pacific, waar de gehele mondiale politieke kaart van de 21eeuw in toenemende mate zal worden bepaald, wordt in belangrijke mate beïnvloed door de stand van zaken aan weerszijden van de Aziatische driehoek: China, India, Japan. Bovendien mag men verwachten dat deze invloed alleen maar zal toenemen naarmate het belang van de Amerikaanse aanwezigheid in de wereldarena afneemt.

De ontwikkeling van de betrekkingen in twee zijden van de aangewezen driehoek verdient bijzondere aandacht, namelijk: China-India en China-Japan. Het algemene beeld, dat de politieke aspecten van de huidige stand van deze betrekkingen weergeeft, wordt overheerst door donkere tinten. Toch was het tegen het einde van 2021 mogelijk om er met enige voorzichtigheid enkele glimpen in op te merken. Laten we kort ingaan op de resultaten waarmee de ontwikkeling van de Japans-Chinese betrekkingen tegen het einde van 2021 werd afgesloten.

Nogmaals,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: