De ontmoeting en de openbare ruimte worden ten onrechte gedemoniseerd

de-ontmoeting-en-de-openbare-ruimte-worden-ten-onrechte-gedemoniseerd

04-01-22 08: 05: 00,

Al bijna twee jaar wordt het samenkomen van mensen als gevaarlijk beschouwd, een groot deel van de pandemie zou zich voordoen in overvolle winkelstraten, concerten, op scholen en ook binnenshuis in het algemeen. Sinds bijna twee jaar wordt strikte zelfisolatie bij een positieve testuitslag ook beschouwd als een beproefd middel om de samenleving te beschermen – zelfs bij minderjarigen en hulpbehoevenden. Toch blijkt uit internationaal gepubliceerde studies naar contacttracering dat een aanzienlijke toename van het aantal ontmoetingen mogelijk zou zijn.
Door Sandra Hergebruik.

De detailhandel en veel dienstverleners, zoals kappers en horeca, maar ook culturele instellingen 2021 moesten het opnieuw zonder een bloeiende kerst- en nieuwjaarsactiviteit stellen. Vele honderden miljoenen euro’s gingen verloren voor kleine en middelgrote ondernemingen of kwamen terecht in de onlinehandel, die echter voornamelijk wordt georganiseerd via platforms die buiten Duitsland zijn gevestigd, meestal ook in Europa.

Maar is de openbare ruimte überhaupt wel een relevante plaats van besmetting? Kan een gezond uitziend persoon zonder symptomen dodelijke virussen verspreiden?

” Lees verder

%d bloggers liken dit: