De Scorpion van het Ministerie van Financiën

de-scorpion-van-het-ministerie-van-financien

04-01-22 09: 29: 00,

Christian Lindner is pas een paar weken in functie en nu al maakt hij zijn reputatie als retorisch bedreven verblinker waar: nieuwe schulden die niet als zodanig worden omschreven, miljarden aan lastenverlichting die ofwel geen lastenverlichting zijn ofwel al lang geleden zijn besloten, investeringsbeloften die niet kunnen worden afgeblazen en een betuttelingsbeleid voor de beter gesitueerden. Maar laat niemand zeggen dat dit niet te voorzien was. Door Jens Berger.

Christian Lindner was nauwelijks aangetreden toen hij door de FAZ werd aangekondigd als een grote “spaarvos” – en dat is beslist bedoeld als een compliment uit de mond van de economisch liberale FAZ. Meer markt, minder staat. Dit is de oude neoliberale mantra, en als de staat “moet bezuinigen”, betekent dit niets anders dan dat er in de uitgaven zal worden gesneden. Welnu, staatsuitgaven zijn zelden geld dat zomaar uit het raam wordt gegooid. Als bijvoorbeeld op personeelsuitgaven wordt bezuinigd door niet langer reclame te maken voor noodzakelijke posten,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: