Open brief aan de media

open-brief-aan-de-media

04-01-22 07:00:00,

Door Carina Knapen

Beste medewerkers, directie en bestuur van VRT (en VTM en … en…)

Eerst en vooral mijn beste wensen voor het nieuwe jaar. Ik wens jullie allemaal een goede gezondheid, veel voorspoed, geluk en vooral, vooral, een geweten toe.

Ik heb héél goede intenties voor volgend jaar 🙂

Ja. Ik ga met elkeen van jullie “verbinden”: Peace & Love.

Ik begrijp volledig waarom jullie doen wat jullie doen. Het is niet jullie schuld. Het moet. De VRT is voor haar bestaan en financiering volledig afhankelijk van de overheid. Natuurlijk kunnen jullie niet ingaan tegen jullie broodheer, dat gaat gewoonweg niet! Jullie moeten met zijn allen jullie broodheer tevreden stemmen en de richtlijnen volgen. Anders staan jullie binnen de kortste keren allemaal op straat, zonder inkomsten met nog een af te betalen hypotheek, enzovoorts.

Voor de commerciële mediahuizen is dit niet anders. Zij ontvangen jaarlijks een subsidie van 400 miljoen euro van de overheid. Daar mag je wel iets voor terugdoen, nietwaar? Wiens brood men eet….

Het zijn niet alleen voor ons, maar ook voor jullie, heel moeilijke tijden. Misschien nog wel veel moeilijker dan wij ons kunnen voorstellen. Ik heb me vaak afgevraagd hoe jullie alle leugens al 22 maanden kunnen blijven volhouden zonder zelfs maar met de ogen te knipperen. En ook vroeg ik me af of jullie nog kunnen slapen dan wel of jullie je kapot slikken met slaappillen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: