Vijf ‘samenzweringstheorieën’ die in 2021 werden bewaarheid

vijf-‘samenzweringstheorieen’-die-in-2021-werden-bewaarheid

04-01-22 09:10:00,

2021 heeft een aantal dramatische gebeurtenissen gezien in de pogingen van regeringen om “COVID te bestrijden.” Wat ooit werd beschouwd als paranoïde samenzweringstheorieën, science-fiction, of ideeën uit de films, zijn in het afgelopen jaar een deel van het leven geworden. In 2020 zagen we lockdowns, massale tests en gezichtsmaskers – en zo ging het verder in 2021. Maar 2021 zag de opkomst van nieuwe anti-COVID maatregelen en nieuwe onthullingen die rechtvaardigden wat sommigen samenzweringstheorieën noemden, voorheen verbannen naar de marge op het web, bericht David Heller.

Vaccinpaspoorten

Vaccinpassen of immuniteitspaspoorten werden ooit afgedaan als paranoïde samenzweringstheorieën die nooit in vrije samenlevingen zouden worden ingevoerd. Maar zoals we in 2021 hebben geleerd, hebben talrijke politici en beleidsmakers het idee eerst verworpen, om vervolgens van richting te veranderen en het invasieve en controlerende mechanisme op te leggen – onder het mom van het willen openen van de samenleving van de lockdowns die ze eerder oplegden. Ondanks het ontbreken van een ethische en epidemiologische basis voor een dergelijk idee, gingen in 2021 de vaccins de wereld over. De Britse premier Boris Johnson verzette zich aan het begin van het jaar tegen binnenlandse COVID-passen, en voerde ze aan het eind van het jaar in. De Canadese premier Justin Trudeau was aan het begin van het jaar ook tegen vaccinatiepaspoorten en noemde ze “splijtzwam”, maar omarmde ze later. Een soortgelijk verhaal speelde zich af in een groot deel van de ontwikkelde wereld, wat ooit werd afgedaan als een samenzweringstheorie is nu regeringsbeleid.

COVID-kampen

Het idee dat regeringen van plan waren om quarantainekampen te bouwen was een ander gerucht dat de ronde deed in 2020. De angst was dat de overheid mensen zou opsluiten, zelfs gezonde mensen in interneringskampen – dit werd door de media en politici afgeschreven als gewoon meer ‘desinformatie’. Eind 2020 werden in de wetgevende macht van Ontario, in Canada, vragen gesteld door parlementslid Randy Hillier over kampen. Hij werd uitgejouwd, er werd geroepen dat hij moest gaan zitten, en zijn microfoon werd uitgezet. In Australië werd over kampen gesproken, maar alleen voor reizigers – iedereen die zei dat ze misschien voor anderen zouden worden gebruikt,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: