De volgende kleurenrevolutie? De Kazachse president spreekt van een aanval uit het buitenland

de-volgende-kleurenrevolutie?-de-kazachse-president-spreekt-van-een-aanval-uit-het-buitenland

05-01-22 08: 21: 00,

De onrust in Kazachstan escaleert, de president spreekt van een aanval uit het buitenland en vraagt zijn militaire bondgenoten, waaronder Rusland, om hulp.

Omdat Kazachstan een land is waarover velen in Duitsland weinig weten, zal ik eerst informatie geven over het land voordat ik inga op de actualiteit. In het Westen wordt Kazachstan niet expliciet als een dictatuur beschreven, maar de beschuldiging weerklinkt onbewust in de berichtgeving over het land. De reden is dat president Nazarbajev het land regeerde van 1989 tot 2019 en dat de nu voormalige ex-president nog steeds aan de macht is als voorzitter van de Veiligheidsraad van het land. De president van het land sinds 2019 is de voormalige minister van Buitenlandse Zaken Tokajev.

Kazachstan is geen rijk land, maar vergeleken met de meeste buurlanden hebben de Kazakken het vrij goed. Nazarbajev is er tijdens zijn machtsperiode in geslaagd het land, dat zonder meer als een multi-etnische staat kan worden omschreven, bijeen te houden,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: