De waarheid doet pijn: 96% van de omicrongevallen in Duitsland zijn onder de volledig gevaccineerden

de-waarheid-doet-pijn:-96%-van-de-omicrongevallen-in-duitsland-zijn-onder-de-volledig-gevaccineerden

05-01-22 12:21:00, VS staatsepidemioloog Fauci Het Robert Koch Instituut, een onderzoeksagentschap onder de Duitse regering, heeft vastgesteld dat 96 procent van de omicrongevallen in Duitsland zich onder de volledig gevaccineerden bevindt. Het Koch Instituut merkt ook op dat 28 procent van de omicron-positieve gevallen boosterprikken hebben gehad en slechts 4,42 procent zijn ongevaccineerd, bericht Matthew Davis.

Welt-verslaggever Tim Rohn deelde de bevindingen op Twitter. Rohn zei dat informatie over 6.788 gevallen werd verstrekt, waaronder vier met dodelijke afloop en 124 met ziekenhuisopnames.

Ondanks de situatie zei Duitslands belangrijkste coronavirusexpert Christian Drosten dat het land in 2022-23 nog steeds een relatief normale winter kan verwachten. Drosten, hoofd van het instituut voor virologie van het Charite-ziekenhuis in Berlijn, zei dat gegevens suggereren dat omicron-infecties milder zijn en vergelijkbaar met virale verkoudheid of griep.

De Duitse kanselier Olaf Scholz benadrukte dat de pandemie nog niet voorbij is, terwijl minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach waarschuwde dat Duitsland te maken krijgt met een vijfde golf als gevolg van omicron. Ongeveer 71 procent van de Duitsers wordt geacht volledig gevaccineerd te zijn.

Europa in wanorde nu omicron zich over het continent verspreidt

Duitsland staat volgens Lauterbach voor een enorme uitdaging. Nu het dagelijkse dodental stijgt, zag Duitsland zich genoodzaakt bijeenkomsten in sportstadions te beperken. Het land staat bekend om zijn robuuste voetbalwereld. Duitsland, Hongarije, Spanje, Oostenrijk en Griekenland zijn begonnen met het vaccineren van kinderen nu de omicronvariant zich over het continent heeft verspreid.

Omicron zou volgens de volksgezondheidsinstantie van de Europese Unie (EU) de dominante variant in Europa kunnen worden. EU-hoofd Ursula von der Leyen zei dat het dragen van maskers verplicht zou moeten zijn nu Europa zich op de nieuwe golf voorbereidt.

Denemarken, dat onlangs in één dag 11.000 gevallen van COVID-19 meldde, sloot theaters en bioscopen, terwijl de Italiaanse regering de beperkingen voor reizigers uit de EU verscherpte. Groot-Brittannië kende ook een stijging, terwijl de Portugese minister van Volksgezondheid Marta Temido zei dat omicron verantwoordelijk zou kunnen zijn voor 80 procent van de COVID-gevallen in het land.

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam en de lokale overheid hebben de protesten verboden, omdat sommige demonstranten bereid zouden zijn tot geweld. Een spandoek met de tekst “minder repressie,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: