Frans Timmermans – levensloop

frans-timmermans-–-levensloop

05-01-22 05:00:00,

Frans Timmermans

Een gastbijdrage van Willem Spaans.

De TUDelft heeft zich voorgenomen aan dhr. Frans Timmermans een eredoctoraat te verlenen. Vanwege diens grote politiek sociaal maatschappelijke verdiensten, een mond vol.

Een wetenschappelijk instituut moet gaan over wetenschap. Niet over politiek of maatschappelijk belang.

Breedsprakigheid past wel bij Timmermans, maar wie is hij eigenlijk. In ieder geval een man die de meest bezopen dingen roept. Over migratie, een ring en zuurstofmaskers (MH17), biomassa als redding van de wereld, kernenergie te duur. En recent in Glasgow fantaseerde hij klimaatslachtoffers in Bangladesh, Jemen en Sudan alsmede de getroffenen in het Ahrdal (Dld) en de Vesder (stuwdam Eupen, België).

Zijn lintjes van verdienste kreeg hij o.a. van Zweden, Polen, Letland, en Litouwen. Bekend om hun grootschalige boskap. Ook Chili en Brazilië verleenden een lintje.

Maar wat zijn nu de feitelijke verdiensten van deze persoon?

Opleiding en ervaring

Van 1980 tot 1985 deed hij Franse letterkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen, waarvan een jaartje Europees recht en Franse letterkunde aan de universiteit van het Franse Nancy. Zijn talenkennis omvat naast Limburgs het Engels, Frans, Duits en Italiaans. Als dienstplichtige kreeg hij een opleiding als Russisch tolk.

In 1987 volgde Timmermans het diplomatenklasje bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en werd achtereenvolgens tweede secretaris op de ambassade in Moskou en medewerker van Europees commissaris Hans van den Broek.

Lid Tweede Kamer

In 1998 kwam hij voor de PvdA in de Tweede Kamer met specialiteit Europese zaken en Defensie en was ondervoorzitter vaste commissie voor Buitenlandse Zaken.

In 2002-2003 deed hij de Europese Grondwet. Als groot voorstander van een EU lapte ook hij het Referendum (2005) daarover aan z’n laars. De rechten van de burgers waren immers uitstekend geregeld. Driftig ging hij verder met het Verdrag van Lissabon, hiermee de rechten van de Nederlandse en Franse burgers ontnemend, die de Europese grondwet hadden afgewezen.

In 2011 werd hij geen Gouverneur van Limburg omdat de dekselse PVV te veel stemmen kreeg. Exit Timmermans toen dat wel gebeurde, een misrekening. Een zelfde hoogmoed als die van Karin Ollongren met haar Republiek van Amsterdam.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: