Macron (voorzitter Europese Unie voor 6 maanden) opent met aanval ongevaccineerden, terwijl bevolking Kazachstan regering omver werpt

macron-(voorzitter-europese-unie-voor-6-maanden)-opent-met-aanval-ongevaccineerden,-terwijl-bevolking-kazachstan-regering-omver-werpt

05-01-22 10:37:00,

Het nieuwe jaar begint goed. Emanuel Macron mag de komende zes maanden de rol van het roulerende voorzitterschap voor de Europese Unie invullen. Hij gaat meteen voortvarend van start door de aanval op ongevaccineerden te openen met de opmerking: “Het is niet mijn bedoeling om de Fransen kwaad te maken. Maar wat de niet-gevaccineerden betreft, ik wil ze echt kwaad maken. En we zullen dit blijven doen, tot het einde. Dat is de strategie”.

Ondertussen zien we de voortekenen ontvouwen voor de chaos in Europa die ik op 30 december 2021 voorspelde, doordat de bevolking in Kazachstan de regering succesvol tot aftreden gedwongen heeft middels massale en keiharde protesten, die niets met het ‘hond bijt man‘ acteer- en knuppelwerk op het Museumplein van afgelopen weekend te maken hadden. Ik heb zelf met mijn getrainde politiehond pakwerk gedaan en heb de beelden door deze pakwerker laten analyseren, die tot de conclusie kwam dat er duidelijk bescherming onder de jas van de gebeten persoon zat.

Nee, in Kazachstan zagen we pantservoertuigen door de straten rijden en tientallen politieauto’s in vlammen opgaan. Dat zou allemaal draaien om de extreme stijging van de gasprijzen (er wordt met geen woord gerept over vaccinatieplicht), maar het geeft alvast het beeld dat ik reeds in die voorspelling op 30 december deed. Hyperinflatie ligt voor geheel Europa op de loer en in combinatie met de vaccinatiedruk van overheden is dat een kruitvat wat op ontploffen staat.

In Nederland kun je als afgetreden regering ongestraft demissionair verder regeren. In landen uit de oud Sovjet Unie (als Kazachstan) hoef je dat niet te proberen. Daar wordt je letterlijk weg gejaagd. De regering is dan ook niet alleen afgetreden, de demonstranten bestormden vanochtend ook nog even het gebouw van het stadsbestuur van de hoofdstad Almaty. De aankondiging dat de zittende regering de taken waarneemt tot er een nieuwe gevormd is, wordt dus blijkbaar niet zonder slag of stoot geaccepteerd.

In Frankrijk zal het vermoedelijk ook niet lang meer duren eer de vlam in de pan slaat. Op 2 januari werd de vlag van de EU al onder de Arc de Triomf verwijderd na protest van conservatie politici. Op 3 januari meldde de nieuwe presidentskandidaat voor de verkiezingen in april,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: