President Macron zegt dat hij vaccinpassen introduceert om de ongevaccineerden “pissig” te maken

president-macron-zegt-dat-hij-vaccinpassen-introduceert-om-de-ongevaccineerden-“pissig”-te-maken

05-01-22 04:33:00, © radiowood / Flickr (CC BY-NC 2.0) De Franse president Emmanuel Macron heeft verklaard dat hij de ongevaccineerden “pissig” wil maken door hen te verbannen uit openbare gelegenheden zoals restaurants, cafés en bioscopen.

De snerende opmerking leidde tot gejoel van veroordeling door rivalen van de oppositie, minder dan vier maanden voor de volgende presidentsverkiezingen, schrijft Dailymail.co.uk.

“De ongevaccineerden, ik wil ze echt pissig maken. En dat zullen we blijven doen, tot het einde. Dat is de strategie”, zei Macron tegen de krant Le Parisien in een interview dat dinsdag werd gepubliceerd.

Frankrijk heeft vorig jaar een gezondheidspas ingevoerd die mensen zonder PCR-test of bewijs van vaccinatie de toegang tot restaurants, cafés en andere gelegenheden ontzegt.

De regering wil er een vaccinpaspoort van maken, zodat alleen gevaccineerden over een gezondheidspas kunnen beschikken.

De wetgeving schaft de mogelijkheid af om een negatieve test te laten zien, waardoor ongevaccineerden in feite de toegang tot horecagelegenheden of treinen wordt ontzegd.

De plannen stuiten op hevig verzet van anti-vaccinatiecampagnevoerders en extreem-rechtse en extreem-linkse groeperingen, maar worden gesteund door de regering, die een meerderheid in het parlement heeft.

In een bijzonder scherp interview zei de Franse president dat hij de ongevaccineerden tot onderdanigheid wil irriteren, in plaats van ze op te pakken en te vervolgen.

“Ik stuur (de ongevaccineerden) niet naar de gevangenis, ik zal niet met geweld vaccineren. Dus we moeten hen vertellen dat jullie vanaf 15 januari niet meer naar het restaurant kunnen gaan, niet meer uit kunnen gaan, geen koffie meer kunnen drinken, niet meer naar het theater, de bioscoop kunnen gaan…”

Macrons gebruik van een zeer informele Franse uitdrukking, die kan worden vertaald als “om ze pissig te maken”, leidde onmiddellijk tot kritiek van rivalen op social media.

Schandalig natuurlijk. Aan de andere kant verfrissend om voor de verandering eens wat openhartigheid van een politicus te horen over zijn werkelijke motieven. Het is ook veel logischer dan de gebruikelijke reden die wordt gegeven voor vaccinpaspoorten, namelijk dat ze de verspreiding van het coronavirus zullen voorkomen, aangezien ze dat duidelijk niet doen.

Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.  » Lees verder

%d bloggers liken dit: