Geen uitweg meer: vaccinatieplicht voor 50-plussers in Italië – Café Weltschmerz

geen-uitweg-meer:-vaccinatieplicht-voor-50-plussers-in-italie-–-cafe-weltschmerz

06-01-22 01:17:00,

Iedereen in Italië boven de vijftig jaar moet zich laten vaccineren tegen corona, zo heeft de Italiaanse regering unaniem besloten. De maatregel geldt per direct en voorlopig tot 15 juni van dit jaar. Met de beslissing breidt de vaccinatieplicht zich uit: eerder moesten werknemers in de zorg en leraren al gevaccineerd zijn.

Italië kent samen met landen als Oostenrijk en Griekenland een streng corona-vaccinatiebeleid. Voor werkenden in het algemeen gold al langer de 3G-regel: ze moesten kunnen aantonen dat ze de coronaprik hadden gekregen, waren hersteld van corona of negatief getest. Premier Draghi verklaarde dat de maatregel wordt ingevoerd om de “besmettingscurve af te remmen,” en ook wordt de druk opgehoogd zodat “Italianen die nog niet zijn gevaccineerd dit wel gaan doen.”

Bezorgde burgers zien de beslissing met lede ogen aan en vrezen dat het hier niet bij zal blijven. Ze verwachten dat er later meer leeftijdsgroepen verplicht worden tot vaccinatie. Daarover is tot op heden nog niets bekend. De Italiaanse politicus zei: “We grijpen vooral in bij leeftijdsgroepen die het meeste risico lopen op ziekenhuisopname om de druk op ziekenhuizen te verminderen en levens te redden.”

BBC-journalist Mark Lowen verwijst naar Frankrijk door te schrijven: ‘De regering Draghi schroeft de duimschroeven aan van de ongevaccineerden… Een Italiaanse versie van ‘emmerder’ (pesten, pissig maken, red.) wellicht.’

#Italy announces mandatory vaccination for the over-50s, and for workers in several sectors including public service, banks, hairdressers. The Draghi government tightens the screws again on the unvaccinated… an Italian equivalent of “emmerder” perhaps…

— Mark Lowen (@marklowen) January 5, 2022

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: