Libië: Moeilijke verkiezingen in moeilijke tijden

libie:-moeilijke-verkiezingen-in-moeilijke-tijden

06-01-22 07: 40: 00,

In december hadden in Libië presidentsverkiezingen moeten worden gehouden 24, maar nu, in een land dat verscheurd is door oorlog, scherpe vetes en institutionele tegenstellingen, geloven slechts weinigen dat de stemming überhaupt doorgang zal vinden.

De Hoge Nationale Kiescommissie (HNEC), het orgaan dat toezicht houdt op de stemming, heeft tot haar grote spijt verklaard dat zij de definitieve goedgekeurde kandidaten niet kon bekendmaken wegens aanslepende juridische twijfels. Sinds de HNEC de deur opende voor kandidaten voor de eerste presidentsverkiezingen in de geschiedenis van Libië, is het proces ondermijnd door bittere meningsverschillen over de rechtsgrondslag van het proces, de data en de vraag wie zich kandidaat mag stellen, en hebben verschillende controversiële figuren zich kandidaat gesteld.

Na de aankondiging van de verkiezingscommissie was het onvermijdelijke gevolg van de laatste procedurele vertraging het uitstel van de verkiezingsdag. De eerste ronde van de presidentsverkiezingen kan niet plaatsvinden op december 24,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: