Waarom de onrust in Kazachstan duidelijk een andere kleurenrevolutie is

waarom-de-onrust-in-kazachstan-duidelijk-een-andere-kleurenrevolutie-is

06-01-22 10: 22: 00,

De tekenen nemen toe dat de onrust in Kazachstan een nieuwe door het Westen georkestreerde kleurenrevolutie is.

Nadat ik in mijn eerste artikel over de onrust in Kazachstan aarzelde om een oordeel te vellen, ben ik er nu, op basis van de reacties van het Westen, zeker van dat de onrust in het land een door het Westen georkestreerde kleurenrevolutie is. Dat, en ook waarom Kazachstan zo belangrijk is voor de VS, is wat ik hier wil uitleggen.

Kazachstan in de geopolitiek

Het verklaarde doel van het beleid van de VS is Rusland te isoleren. Dit geldt vooral voor de betrekkingen met de buurlanden en bondgenoten van Rusland. Kazachstan is zowel een buurland van Rusland, een nauwe politieke vriend van Rusland en, in het kader van de Organisatie voor het Verdrag inzake Collectieve Veiligheid (CSTO), een bondgenoot van Rusland. De CSTO is een defensieve alliantie waarin een aantal staten van de voormalige Sovjet-Unie zich hebben verenigd, waaronder onder meer Rusland,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: