“Bastille 2022”: Bouwen aan een wereldwijde beweging tegen de Corona tirannie

“bastille-2022”:-bouwen-aan-een-wereldwijde-beweging-tegen-de-corona-tirannie

07-01-22 08: 45: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het vervolgkeuzemenu “Website vertalen” op de bovenste banner van onze startpagina te activeren (Desktopversie).

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

De bestorming van de Bastille vond plaats in Parijs op de middag van juli 14, 1789. De Bastille was een middeleeuwse wapenkamer, vesting en politieke gevangenis. Het was het symbool van het koninklijk gezag onder het bewind van Lodewijk XVI.

De Franse monarchie was verplicht het gezag van de pas uitgeroepen Nationale Vergadering te aanvaarden en de fundamentele rechten te onderschrijven die waren vervat in de “Declaration des Droits de l’Homme et du Citoyen” (Verklaring van de Rechten van de Mens en van de Burger), die begin augustus was geformuleerd 1789.

Meer dan 230 jaar later,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: