De vijfde generatie

de-vijfde-generatie

07-01-22 03: 00: 00,

5G – de vijfde generatie van mobiele telefonie heeft sinds 2019 en het begin van het door de staat opgelegde huisarrest een onbeschrijfelijke vlucht genomen. Naast het gebruik van hogere frequentiebereiken maakt 5G-technologie real-time transmissie mogelijk, waarbij 100 miljarden mobiele apparaten tegelijk kunnen worden aangesproken. Verbeterde mobiele breedband, zo wordt geadverteerd, biedt mobiele apparatuur de hoogst mogelijke datasnelheden en zal naar verwachting de dekking voor vaste lijnen in plattelandsgebieden verbeteren. Voorts maakt de technologie de totstandbrenging mogelijk van een wereldwijde infrastructuur van informatiemaatschappijen en een netwerk van fysieke en virtuele objecten – het internet van dingen – alsook de totstandbrenging van betrouwbare verbindingen met een lage latency, die nodig zijn voor bijvoorbeeld autonoom rijden of industriële automatisering.

100 Miljarden mobiele toestellen voor minder dan zeven miljard gebruikers – er broeit iets. Veel van de bewoners van onze zogenaamd overbevolkte planeet beseffen misschien niet wat er werkelijk achter deze technologie schuilgaat. De gemiddelde gebruiker vindt het prettig om zich bijna oneindig te kunnen afleiden van een steeds kleiner wordende wereld en zijn bestaan als draaglijk te ervaren, althans virtueel. Maar heel weinig mensen zijn zich bewust van de risico’s en de bijwerkingen van deze nieuwe technologie in een tijd waarin zelfs onze artsen en apothekers niet weten welke stoffen zij om de paar maanden in ons lichaam injecteren.

De binnenkort 90-jarige taalkundige Theresia Sauter-Bailliet heeft zich hierover gebogen,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: