Prominente humanitaire hulpverlener gearresteerd in Jemen – beschuldigd van het uitvoeren van de Iraanse revolutionaire agenda

prominente-humanitaire-hulpverlener-gearresteerd-in-jemen-–-beschuldigd-van-het-uitvoeren-van-de-iraanse-revolutionaire-agenda

07-01-22 08: 59: 00,

Eerder in september kondigden dicht bij Saoedi-Arabië staande media met veel tamtam aan dat de Jemenitische inlichtingendiensten een grote overwinning hadden behaald bij de arrestatie van de man die zij de “Khomeini van Jemen” noemden, en dat dankzij deze inspanningen de Houthi’s de wind uit de zeilen was genomen.

“Houthi-leider Hassan Ali Al Emad werd gearresteerd toen hij twee weken geleden de landhaven van Shahn binnenkwam op weg van het buitenland,” vertelde kolonel Ahmed Arfeet, de directeur van de criminele onderzoekseenheid van de politie van Al Mahrah, eind september aan de pers.

Hassan Al Emad, geboren in een vooraanstaande familie in Noord-Jemen, had ooit veel aanzien – niet alleen vanwege de vriendschappen die hij onderhield, maar ook vanwege de banden die zijn familie onderhield met enkele van de machtigste stamhoofden, geestelijken, politici en staatsambtenaren van Jemen. Ooit een goede vriend van wijlen president Ali Abdullah Saleh,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: