Van topconferenties tot boycots – De tanende invloed van Amerika

van-topconferenties-tot-boycots-–-de-tanende-invloed-van-amerika

07-01-22 08: 50: 00,

De afgelopen maanden hebben de VS geprobeerd hun geopolitieke macht op het wereldtoneel te laten gelden met betrekking tot China.

Eerst probeerden de VS een wijdverspreide diplomatieke boycot van de 2022 Olympische Spelen in Peking uit te lokken. Na de aankondiging dat geen Amerikaanse diplomaten de spelen in Beijing zouden bijwonen, volgden Australië, het Verenigd Koninkrijk en Canada. Nieuw-Zeeland zou Beijing laten weten dat het geen diplomaten zou sturen “voornamelijk in verband met Covid,” zou Bloomberg melden.

Hoewel de westerse media hebben geprobeerd dit af te schilderen als een zware klap voor China, werd algemeen verwacht dat dit handjevol westerse naties alles zou doen wat in hun macht lag om de spelen te doen ontsporen of anderszins te verstoren. Andere landen, ook in het Westen, hebben gezegd dat er geen boycot zal zijn – dit omvat zelfs Frankrijk – die tot voor kort een gevierde partner was in het bevorderen van het buitenlands beleid van de VS over de hele wereld.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: