VS past strategie in Centraal-Azië aan

vs-past-strategie-in-centraal-azie-aan

07-01-22 07: 55: 00,

In de huidige situatie, na de terugtrekking van het Amerikaanse militaire contingent uit Afghanistan en het aan de macht komen van de Taliban (de beweging is in Rusland verboden) in dit land, is Washington actief bezig met het bijstellen van zijn strategie in Centraal-Azië. Zoals uit de veranderingen in het optreden van het Witte Huis blijkt, is Washington enerzijds niet bereid zich neer te leggen bij het verlies van invloed in de regio. Anderzijds tracht het Centraal-Azië om te vormen tot een geopolitieke confrontatie met Rusland, China, Iran en verscheidene landen die met hen solidair zijn. Tegelijkertijd streven de VS naar het behoud van hun monopolie op het beheer van omvangrijke grensoverschrijdende processen hun voornemen om de wereldpolitiek te domineren.

De bijgewerkte strategie van Washington voor Centraal-Azië omvat tegenwoordig het tegengaan van de activiteit van China en de invloed van Rusland in de regio, het zorgen voor regionaal isolement van Iran om de situatie in Afghanistan op afstand te kunnen controleren,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: