Waanzin met methode

waanzin-met-methode

07-01-22 04: 00: 00,

Ik ben er misschien een paar dagen tussenuit, maar de gegevensvoorbereiding van de DIVI (German Interdisciplinary Association for Intensive Care and Emergency Medicine) wordt steeds onduidelijker en voor leken moeilijk te begrijpen. Intussen heeft men – naar ik aanneem – om goede redenen afgezien van een grafisch algemeen overzicht. Het voortdurende verlies van intensive care bedden zou daar maar al te duidelijk zijn geweest. Gelukkig kunnen we terugvallen op de grafieken die de informaticus Tom Lausen heeft gemaakt op basis van de gegevensverzamelingen van DIVI en RKI (Robert Koch Institute). Volgens dit, ziet de situatie er als volgt uit:

Bild

Deze grafiek telt echter nog steeds de pediatrische intensive care bedden. Op het hoogtepunt van de besmettingsepidemie en tijdens de maximale bezetting van de intensive care eind december 2020, beseften de RKI en DIVI plots dat de kinderbedden van de telling konden worden uitgesloten. Kinderen vertoonden slechts zeer zelden een ernstig, laat staan kritiek, verloop van COVID-9, was de opgegeven reden. En dus werd besloten de tijdreeks met terugwerkende kracht te “corrigeren”. Er zijn nog heel wat van dergelijke correcties achteraf, zodat het bijna onmogelijk is om te verwijzen naar coherente gegevensreeksen volgens uniforme telprincipes.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: