Conformiteitsexperiment: rook- en brandalarm in de kamer

conformiteitsexperiment:-rook-en-brandalarm-in-de-kamer

08-01-22 09: 19: 00,

De een of de ander kent wellicht de Milgram gehoorzaamheidsexperimenten al, of ook het Asch conformiteitsexperiment (zie hieronder), hoewel er in het huidige pseudo-alternatieve oud-mainstream-DE branie-netwerk (waar het gedrag van velen vergelijkbaar is met dat in de volgende experimenten 😉 ) zeer zelden of nooit over wordt gepubliceerd, hoewel de eigenlijke kernoorzaak van de welig tierende massapsychose die door schapenmedia wordt beheerst, in dit schadelijke kuddegedrag ligt.

Als aanvulling op ons standaardwerk Gustave le Bon – Psychologie van de massa’s (dat pas onlangs een niet onbelangrijk addendum kreeg), presenteer ik hier een wat recenter conformiteitsexperiment.

Het experiment kan gemakkelijk worden samengevat: In een geprepareerde kamer worden individuele proefpersonen getest om te zien hoe of zij reageren wanneer er plotseling rook in de kamer komt en het rookalarm afgaat. Als de testpersonen alleen in de kamer zijn, werkt het gezond verstand meestal perfect. Al na enkele seconden gaat het brandalarm af en enkele seconden later verlaten de testpersonen voor de zekerheid de ruimte.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: