Hingelalltes in de nachtwind

hingelalltes-in-de-nachtwind

08-01-22 12: 00: 00,

Structuur is een mooi iets. Maar als je overdrijft, wordt het een rem en stokt de stroom van het leven. De wetenschap heeft het met structuur. Het is erg gesteld op structuur. Intussen is het veel te dol op het ontleden van de dingen, het ontleden van de wereld. De boog is al lang overrekt. Iemand moet er een eind aan maken. De dosis maakt het vergif. Was het niet zo? Is het niet nog steeds?

Zoals wij allen weten, is er niets nieuws onder de zon – afgezien van vooruitgang, evolutie en iPhones 10 tot 15. Wie iets anders beweert – wel, hij beweert iets anders, hij probeert nog steeds te ontsnappen aan het bestaan zoals het is, naar een zorgeloze toekomst die nooit zal bestaan, die nooit kan bestaan.

Het afdwalen in bekoorlijke dwaling is inderdaad de edele versiering van de jeugd, maar wanneer men oud wordt in de ontkenning van de werkelijkheid van het leven, is dat fataal. Ontkenning, ontkenner – wat ben ik moe van dit woord, men schrijft het niet graag meer. Het is altijd jammer wanneer taal een vocabulaire verliest omdat het leeggehaald is – door de onnadenkende, door de ongeremde,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: