Omicron is storm in een glas water – RIVM en OMT zijn niet geloofwaardig

omicron-is-storm-in-een-glas-water-–-rivm-en-omt-zijn-niet-geloofwaardig

08-01-22 12:49:00,

Op 4-01-22 plaatste Pieter Omzigt een opmerkelijk Tweet.[1] Twee derde van de positief geteste mensen in december 2021 blijkt volledig gevaccineerd te zijn. Pieter Omtzigt ontdekte dat dit aantal is bijgesteld door het RIVM. Oorspronkelijk was de helft van de positief geteste mensen volledig gevaccineerd.1 Waarom gaat het RIVM van 50% naar 65% zonder hier ruchtbaarheid aan te geven?

Het RIVM zit kennelijk in een spagaat. Tegen de gevaccineerden moet zij kunnen zeggen: “Haal je booster, want de eerste twee prikken werken niet tegen de huidige variant (omikron).” Maar tegen de ongevaccineerden moet het RIVM kunnen zeggen: “Haal dat vaccins want dan krijg je een groen vinkje”.

Het doel is immers dat iedereen die prik gaat halen, met bijbehorend QR-bewijs. Maar Covid prikken blijken keer op keer niet te werken.

De laatste data van het ‘UK Health Security Agency’ bevestigt dat 75% van alle bevestigde gevallen van omicron die in het ziekenhuis zijn opgenomen tot 29 dec 2021, gevaccineerd was. 32% daarvan had een “booster” – derde prik – gekregen.2

Dus waarom moeten we die prik halen? Kennelijk alleen omdat je dan weer onderdeel bent van het systeem. Als je de prik hebt dan zit je in de database. En dan mag je weer meedoen. Er worden zelfs niet eens doekjes omheen gewonden – dit is gewoon wat het is.

RIVM niet consistent

 

Het heeft er alle schijn van dat veel mensen die al twee keer zijn gevaccineerd niet die booster gaan halen. Hoeveel mensen dat uiteindelijk zullen zijn moet nog duidelijk worden; de boosterprik kwam traag op gang en Nederland loopt nog steeds “achter”.3

Strategisch gezien is het een goede zet om de noodzaak om de booster te gaan halen te kunnen onderbouwen met wat “ondersteunende data”. De reden voor de aanpassing dat niet de helft, maar twee derde van de positief geteste mensen gevaccineerd blijken te zijn, zou wel eens het doel kunnen hebben om de twijfelaars over de streep te trekken. Ze zijn immers “niet meer beschermd”.

 
Het RIVM komt met de volgende officiële verklaring op de tweet van Omtzigt:

“Dank voor de opmerkzaamheid. Er zit geen fout in de data. Er is deze week een verandering doorgevoerd om de 0 t/m 11-jarigen niet meer in tabel 8 en figuur 10 (blz 20 & 21) op te nemen omdat deze groep nog niet gevaccineerd is.” – RIVM4

Het is niet erg overtuigend.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: