Rusland en Egypte streven naar voedselzekerheid in Afrika

rusland-en-egypte-streven-naar-voedselzekerheid-in-afrika

08-01-22 07: 43: 00,

Ondanks de moderne agro-industriële technologieën blijft de tendens naar voedseltekorten aanhouden. Dit blijkt met name uit de door de VN gepubliceerde informatie dat tot 820 miljoen mensen in de wereld honger lijden, wat neerkomt op ongeveer 10 % van de wereldbevolking. Er zijn vandaag meer ondervoede en hongerige mensen in de wereld dan ooit tevoren, ondanks het feit dat de wereld meer voedsel per hoofd van de bevolking produceert dan ooit tevoren in de geschiedenis van de mensheid. Het mondiale probleem van ondervoeding en honger beperkt zich echter niet tot voedseltekorten; het is doorgedrongen in de politiek en hangt nauw samen met de economie en verschillende sferen van het openbare leven.

Procentueel gezien leven de meeste hongerigen in Afrika, vooral in Afrika bezuiden de Sahara. De situatie is ingewikkeld omdat het grootste deel van de inwoners van deze regio onder de armoedegrens leeft. Deze omstandigheid, die de milieu- en energieproblemen verergert,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: