De schizofrenie van de EU over aardgas en de Green Deal

de-schizofrenie-van-de-eu-over-aardgas-en-de-green-deal

09-01-22 01: 03: 00,

Rusland bouwt nieuwe pijpleidingen naar China, wat tot bezorgdheid leidt in de EU. Als de EU het zo ernstig meent met de energietransitie als zij beweert, waarom maakt zij zich dan nu plotseling zorgen over de Russische gasleveranties van rond 2030?

2019 werd de Power of Siberia pijpleiding in gebruik genomen, die Russisch gas uit gasvelden in Siberië naar China pompt. Aangezien beide partijen zeer tevreden zijn over het project, is reeds besloten tot de bouw van Power of Siberia-2, die 2024 van start moet gaan. Dit baart EU-deskundigen echter zorgen vanwege de Europese energiezekerheid, hoewel men zich afvraagt waarom? De EU wil immers van het gas af, en zij wil hoe dan ook minder Russisch gas invoeren en meer en meer vertrouwen op vloeibaar gas van overzee. Omdat dit een ingewikkelde kwestie is, zullen we er achtereenvolgens naar kijken.

Het beleid van de EU-Commissie

Het officiële beleid van de EU-Commissie is vaak nogal onlogisch.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: