OPNIEUW: Voetballer Ousmane Coulibaly krijgt hartaanval tijdens wedstrijd, situatie KRITIEK

opnieuw:-voetballer-ousmane-coulibaly-krijgt-hartaanval-tijdens-wedstrijd,-situatie-kritiek

09-01-22 05:52:00, De lijst van voetballers die bezwijken aan een plotselinge hartaanval wordt steeds langer met het nieuws dat Al Wakrah’s verdediger Ousmane Coulibaly zaterdag tijdens een wedstrijd in de Qatar Stars League in elkaar is gezakt, bericht Thecovidworld.com.

Coulibaly, een voormalig speler van het Griekse Panathinaikos, kreeg in de 41ste minuut van een wedstrijd tegen Al Rayyan een hartaanval.

Laat in de eerste helft rende Coulibaly terug naar zijn eigen doel om een schotpoging van Al Rayyan-speler James Rodriguez te verdedigen toen hij plots in elkaar zakte tussen de palen van zijn eigen doel.

Op beelden van de gebeurtenis is te zien hoe de 32-jarige stuiptrekt en volledig bewusteloos is terwijl medici en teamgenoten zich naar hem toe haastten om hem te helpen. Hij werd gedurende 9 minuten door medici verzorgd voordat de spelers het veld verlieten.

Spelers van beide partijen waren zichtbaar geschokt door het incident en de wedstrijd werd kort daarna gestaakt.

Medisch personeel reanimeerde Coulibaly terwijl spelers van beide partijen zichtbaar geschokt waren door het incident

Al Wakrah mediawoordvoerder Mohamed Al Sulaiti gaf een verklaring uit waarin stond dat Coulibaly nog bewusteloos naar het ziekenhuis werd overgebracht. Het ziekenhuis heeft nog geen verklaring afgelegd over zijn toestand.

Qatar Stars League bevestigde later dat de Malinese voetbalster tijdens de wedstrijd een hartaanval had gekregen en met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht, waar hij “de nodige medische zorg en aandacht krijgt”.

“De Qatar Stars League Foundation wenst een spoedig herstel voor de speler, en we willen de medische staf van de twee teams, de paramedici en de artsen bedanken voor hun grote inspanningen tijdens deze gebeurtenissen.”

QSL voegde eraan toe dat het restant van de wedstrijd op een latere datum zal worden gehouden met dezelfde score als toen deze werd gestopt (1-0 in het voordeel van Al Rayyan).

Spelers uit Arabische competities zijn bijzonder hard getroffen door hartaanvallen op het veld met herinneringen aan de Omaanse speler Mukhaled Al-Raqadi nog vers in ieders geheugen.

Coulibaly’s instorting werd hier op video vastgelegd:

Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven. COVID-19 VACCIN DOSSIER

OPNIEUW: Drie jonge voetballers stierven deze week na plotselinge hartaanval

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: