Ruslands alternatief voor het Suezkanaal wordt steeds betrouwbaarder en kosteneffectiever

ruslands-alternatief-voor-het-suezkanaal-wordt-steeds-betrouwbaarder-en-kosteneffectiever

09-01-22 07: 12: 00,

Eind december waren de Turkse autoriteiten genoodzaakt het scheepvaartverkeer door de Straat van Bosporus een dag stil te leggen nadat de BARLAS, een 70-meter lang (230-voet lang) drogeladingschip onder Panamese vlag, na motorpech aan de grond was gelopen. Het scheepvaartverkeer op deze vitale zeeroute werd hersteld op december 29. Dit is het tweede incident in december: een soortgelijke situatie deed zich voor op december 15, toen een chemicaliëntanker door een defect aan zijn motorinstallatie aan de grond liep door een sterke stroming in het Beykoz-gebied aan de oostzijde van de Straat van Bosporus.

Ongeveer 70 tankers zaten half november vast in files bij de Dardanellen en de Bosporus in beide richtingen. Door mist, korte daglichturen en de bouw van een hangbrug over de Dardanellen is de doorvaarttijd bijna vervijfvoudigd. Olietankers passeerden in oktober vier dagen lang de Dardanellen en de Bosporus.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: