Wie organiseert de protesten in Kazachstan en met welke middelen uit het buitenland

wie-organiseert-de-protesten-in-kazachstan-en-met-welke-middelen-uit-het-buitenland

09-01-22 01: 31: 00,

Het wordt steeds duidelijker dat de gebeurtenissen in Kazachstan vanuit het buitenland zijn geëscaleerd en het gebruikelijke patroon van kleurenrevoluties volgen.

Kleurenrevoluties zijn te herkennen aan hun gecoördineerde handelwijze, die hen onderscheidt van spontane protesten, zoals de gele vesten of ook de dwarsdenkers. In kleurenrevoluties vinden de acties gecoördineerd plaats, en in dit geval kan men onder de coördinatoren oude bekenden aantreffen.

Nexta

De protesten 2020 in Wit-Rusland werden gecoördineerd vanuit Polen en het instrument bij uitstek was het Telegramkanaal Nexta, dat door de Wit-Russische oppositie werd beheerd maar door Polen werd gefinancierd. Nexta had niet het gewenste succes in Wit-Rusland, president Loekasjenko is tenslotte nog steeds aan de macht, maar Nexta was tenminste in staat veel mensen te mobiliseren om deel te nemen aan protesten.

Nexta is nu ook zeer actief in het verspreiden van anti-Russische berichten uit Kazachstan en over de situatie in het land. Dat de Wit-Russische oppositie, gevestigd in Polen, afhankelijk is van Westerse financiering,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: