De terroristische dreiging in Zuid-Korea in 2021

de-terroristische-dreiging-in-zuid-korea-in-2021

10-01-22 08: 41: 00,

20-december 2021. De Nationale Inlichtingendienst van de Republiek Korea heeft gewaarschuwd voor de mogelijkheid van terreuraanslagen door extremistische groeperingen in alle delen van de wereld, waaronder de Republiek Korea, vóór de naderende feestdagen van Kerstmis en Nieuwjaar. De waarschuwing maakt deel uit van een rapport dat is toegezonden aan 26 staatsinstellingen en 62 grote Zuid-Koreaanse bedrijven met activiteiten in het buitenland. Het staatscentrum voor gegevensverzameling van de Nationale Inlichtingendienst heeft niet uitgesloten dat islamitische terreurgroepen “kwetsbare doelwitten” kunnen aanvallen, zoals drukbezochte openbare plaatsen en vervoermiddelen. De Republiek Korea is niet beveiligd tegen mogelijke aanslagen, aldus het rapport.

De conclusies van het rapport betreffen echter niet alleen islamisten, maar ook extremisten in het algemeen. Het blijkt dat “terrorisme een steeds concretere bedreiging wordt” en “protesten tegen vaccinatie in Europa en andere landen kunnen escaleren tot geweld of een doelwit worden voor terroristische aanslagen,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: