De voortzetting van de oorlog met andere middelen: Kleurenrevoluties hebben de militaire invasies vervangen

de-voortzetting-van-de-oorlog-met-andere-middelen:-kleurenrevoluties-hebben-de-militaire-invasies-vervangen

10-01-22 08: 34: 00,

De VS hebben de methoden van hun buitenlands beleid de laatste tien jaar gewijzigd, en zijn overgeschakeld van open oorlogen op hybride oorlogen in de vorm van kleurrevoluties, sancties en voorlichtingscampagnes.

In de laatste 20 of zelfs 30 jaren hebben de VS de methoden van hun buitenlands beleid sluipenderwijs gewijzigd, maar dit wordt duidelijk in retrospect. Om dit te begrijpen is een historische excursus nodig om deze verandering te laten zien.

Geopolitiek en belangen

Geopolitiek heeft sinds de oudheid volgens dezelfde regels gefunctioneerd als nu. De leidende staten – de geschiedenisboeken spreken van “rijken” – hebben hun regels opgelegd aan de rest van de wereld, waarvan alleen de rijken hebben geprofiteerd, en zij hebben dit thuis gerechtvaardigd met de “heilige” waarden van het moment. De Romeinen moesten beschaving brengen aan de barbaren, waarvoor Romeinse ouders geacht werden hun zonen op te offeren. De Spanjaarden koloniseerden Amerika niet omdat ze het goud daar wilden exploiteren,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: